Rejse med børn – rejsetips

Nedenfor er der mine tips til at rejse med små børn.

Vi har kun været afsted på charter efter vi har fået børn. Men vi drømmer om store rejser ud i verden.

Mange af tipsene er dog lige gyldige om det er korte eller længere rejser.

Skriv gerne jeres bedste tips i kommentarerne. Så kan jeg evt tilføje dem i teksten efterhånden.

I den kommende tid vil jeg dele børnevenlige oplevelser fra Mallorca, Kreta og Gran Canaria.

Pakke:

Medbring så vidt muligt bleer, vådservietter, solcreme osv hjemmefra hvis du vil være sikker på at det er parfumeri og astma-allergi-mærket.

Lufthavn/fly:

Skriv ned hvor du parkerer (evt bare tag et foto af pladsens nummer). Det er lidt surt at stå med trætte børn ved hjemkomst og så skulle lede efter bilen. (Ja, det var os, sidst vi kom hjem fra ferie).

Få brændt energi af inden i skal sidde stille i flyet

Hav tomme drikkedunke med i lufthavnen, og køb vand til at fylde dem med efter Security. Det er så rart at have i flyet og slippe for at håndtere plastikkrus. Det er også rart at have vand til de første timer efter flyet mens bagage og evt bil afhentes.

Hav underholdning med til flyet. iPads med spil og film der kan bruges offline er altid godt. Ellers kan spil som fx Uno fordrive tiden i lufthavnen. Magnetisk spil er også gode i flyet. Vi fandt billige versioner i Flying Tiger.

Ellers er små pakker med nye pixibøger, malebøger, lidt slik eller andet sjovt godt til adspredelse når flyveturen bliver for lang.

Nu er flymad sjældent det mest spændende, men et nødvendigt onde når en del flyselskaber ikke tillader egen mad. Mine kræsne børn har som regel kun spist brød, smør og frugt i flyet. Det første år vi rejste med børn, var vores datter knap to. Det eneste hun ville spise af flymaden var smør direkte fra pakken med ske.

Vi har dog altid kiks, pizzasnegle eller lignende med, så der er lidt at spise undervejs og lige efter landing.

Hvis det er muligt så overvej eget sæde, også til børn under to, i hvert fald ved længere flyveture. Husker stadig min datters skrigeri som knap toårig over ikke at ville sidde på skødet 🙈

Hotel:

Vi har de sidste år boet i lejlighed på all inclusive hoteller. Det er nemt, men der er stor forskel på hvor spændende og varieret maden er. Med kræsne børn er buffet dog rigtig rart.

Så snart børnene har en vis størrelse, vil jeg dog til en hver tid foretrække at spise andre steder end hotellet.

Fordelen ved hotellejligheder er eget køleskab til kolde drikkevarer og evt lidt mad. Det er også rart at børnene kan puttes uden at de voksne skal sidde i mørke og stilhed resten af aftenen.

Vores vigtigste kriterie for valg af hotel, har været om der er en sjov børnepool og legeplads.

Bil:

Vi lejer altid bil på ferien. Vi afhenter og returnerer i lufthavnen.

Det plejer at fungere uden problemer, og det giver en kæmpe fleksibilitet.

Det er rart ikke at skulle med rundt offentlig transport med små børn og klapvogn.

Det første år med børn medbragte vi egne autostole for at få dem så sikre og gode som mulige.

Vi havde dem med i airshellposer lejet i lufthavnen. Det fungerede fint, men frygtelig meget ekstra bagage og meget uhandy oveni klapvogn og små børn.

Samtidig var jeg lidt utryg ved hvor hårdt autostolene blev behandlet i lufthavnen og flyet. Måske fik de derved usynlige skader som kunne gøre dem mindre sikre fremover.

De sidste to år har vi lejet autostole sammen med bilen. De har været i ok kvalitet, dog ikke med isofix og ikke helt nye.

Det er hele tiden en afvejning af hvad der er praktisk muligt, sikkerhed og tryghed. Den enkelte må jo vurdere hvad der vejer tungest.

På ferier med børn skal transporten ikke fylde alt for meget. Vi har fravalgt nogle oplevelser hvor vi synes der blev for lang kørsel. Mallorca og Gran Canaria er gode, da mange oplevelser er inden for en times kørsel.

I bilen kan man selvfølgelig altid underholde med en iPad. Men for os fungerer det godt med en bunke pixibøger som underholdning og ellers snak om hvad vi kører forbi.

Lydbøger som fælles underholdning i bilen er også godt.

Udflugter:

Når vi spørger børnene hvad de helst vil, er det strand og legeplads. Vi voksne vil dog gerne opleve noget, så kompromisset er at vi er afsted om formiddagen og henover middag og så er vi retur til legeplads og pool midt på eftermiddagen.

Når vi planlægger udflugter vælger vi selvfølgelig noget vi tænker også vil være spændende for børnene. Tit handler det også om forberedelse, vi har i hvert fald erfaret at børnene synes at arkæologiske udgravninger godt kan være spændende hvis man fortæller historier om det inden og undervejs.

Små ben kan hurtigt blive trætte. Vi har altid superheltevingummier med på ferie. En vingummibamse kan give superkræfter når benene er allermest trætte.

Vores børn elsker at grave på stranden. Der kan sagtens købes strandudstyr overalt, men vi er efterhånden ved at drukne i spande og skovle, så medbring evt spand og skovl hjemmefra.